Zabezpečení
Technologie master lock

Ochrana proti shimmingu BlockGuard™

Shimming

Drtivá většina běžných visacích zámků lze jednoduše a bez poškození otevřít pomocí nedestruktivní metody – shimming. Tato metoda využívá nedokonalé konstrukce těla zámku, a především blokovací západky, která zajišťuje třmen zámku. Speciální nástroj tzv. padlock shim z tenkého plechu, který lze snadno vyrobit například z plechovky od piva, se zasune do těla zámku podél třmenu na straně, kde se nachází blokovací západka. Shimming rozlišujeme dvojího typu, a to rotační a top-down (shora dolů). Rotační shimming využívá slabého místa, kde západka běžného povedení vyčnívá po stranách třmenu zámku. Zasunutím shimu podél třmenu a jeho pootočením dojde k zatlačení západky, uvolnění třmenu a otevření zámku. Top-down shimming využívá naopak tvaru západky u běžného provedení zámku. Jakmile je shim zasunut podél třmenu shora dolů, dostane se mezi třmen a západku, kterou zatlačí a umožní tak otevření zámku.

Patentovaná ochrana proti shimmingu BlockGuard®

Master Lock® na tuto hrozbu odpověděl vylepšením kombinačních visacích zámků patentovanou anti-shim technologií BlockGuard®. Nová patentovaná ochrana proti shimmingu BlockGuard® od Master Lock® je založena na speciálně navržené západce schopné odolávat shimming útokům. Kompaktní provedení a zvlněný povrch eliminují slabiny, které můžeme nalézt u běžného blokovacího mechanismu zámku. Jak odolá BlockGuard® rotačnímu shimmingu? Kompaktní západka nemá větší šířku než třmen a po zasunutí shimu nedojde k nalezení místa vstupu západky do třmenu, nýbrž zablokování shimu o plochou stranu západky. Jak je tomu u top-down shimmingu? Speciálně navržené zářezy v západce zabraňují zasunutí shimu mezi západku a třmen, a dokonce ji zatlačí hlouběji do třmenu.

BlockGuard® zvyšuje bezpečnost

A co odolnost? Západky BlockGuard® jsou vyrobeny z vysoce pevného materiálu, a i při menší šířce profilu nabízí stejnou úroveň zabezpečení, jako je tomu u standardního provedení západky. Díky anti-shim technologii BlockGuard® není možné běžným shimem vyvinout dostatečnou sílu pro zatlačení západky, která tak zůstává zablokována ve třmenu a zámek je stále bezpečně uzamčen. Master Lock® opět dokázal, že je světovým lídrem v oblasti mechanického zabezpečení díky inovativním bezpečnostním řešením. Anti-shim technologie BlockGuard® zvyšuje bezpečnost visacích zámků na další úroveň.

VISACÍ ZÁMKY MASTER LOCK PRO VŠECHNY VAŠE POTŘEBY

Biometrické visací zámky | Kombinační visací zámky | TSA zámky | Zámly
z vrstvené oceli | Titanové visací zámky | Speciální visací zámky | Elektronické visací zámky

Main Menu x
X